top of page

AKNE

Dag efter dag exponeras vi för UV strålar, stress, rökning och hormonförändringar. Dessa faktorer påverkar vår hud och kan ge små ytliga skavanker som pigment, försämrad hudtextur och stora porer.

 

Akne är en inflammation i talgkörtlar eller hårsäckar i ansiktet och på överkroppen. Orsakerna till akne kan anses vara många men exakt varför man får akne är inte helt klarlagt. Akne delas in i ett antal skeden beroende på hur allvarlig den är. De flesta drabbade är tonåringar, av vilken cirka 15-20% får en medelsvår till svår akne. De flesta besvären försvinner efter 25 års ålder där hormonnivåerna är mer stabiliserade.

Behandlingsmetoder

Nedan presenteras några av de olika metoder som motverkar akne.

Kemiskpeeling

Vi använder Filorigas AHA-syror för hudbehandling, hudförbättring, hudföryngring, akne och pigmenteringar. Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för att förbättra hudens struktur, elasticitet och lyster. Vi använder AHA- behandlingar, där en eller flera AHA-syror ingår i den kemiska peelingen. De peelingar vi använder på kliniken är registrerade som medicintekniska produkter, s.k. CE-godkännande.

 

Den bästa peelingen som motverkar akne är Lightpeel från Filoriga som innehåller aktiva ingredienser såsom 20% Peeling med Glukonolakton + Mandelsyra pH: 3.

 

Behandlingsschema:

6-8 behandlingar med 2 veckors mellanrum.

Microneedling

En avancerad behandling med hjälp av små mikronålar som penetrerar huden och hjälper till att öka hudens produktion av kollagen och elastin. Behandlingen orsakar kontrollerad skada i form av små kanaler i huden som ökar hudens förmåga att absorbera serumet och dess ämnen. Microneedling behandlar effektivt ärrvävnad, bristningar, förstorade porer, linjer och rynkor.

 

Behandlingsschema:

3-8 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.

Plasmage

Plasmage är en elektrisk medicinsk utrustning för icke-invasiv behandling. En liten kortollerad skada sker lokalt vilket gör att ålderstecken, fina linjer och ärr börjar repareras. Snabb läkning och återhämtning samt inga risker för ärr eller infektioner. Med Plasmage behandlar man ansiktet samt de flesta kroppsdelar.

 

Behandlingsschema:

1-2 behandlingar med 3-6 månaders mellanrum.

Porrengöring

(Por tömning)

Huden rengörs med hjälp av peelings produkter samt Face Vacuummaskin. Behandlingen passar utmärkt till hudproblem som: Pormaskar, Seborroiskt eksem, Blandhy, Fet hy m.fl.

 

Behandlingsschema:

4-8 behandlingar med 2 veckors mellanrum.

Micro-

 

dermabrasion

En skonsam behandlingsmetod som slipar bort döda hudceller, ytliga skador och förhårdnader genom att öka näringstillförseln i hudceller. Utmärkt behandling för att minska förekomsten av fina linjer, rynkor, ojämn hudton, reparerar solskador samt djuprengöring av porer och motverkar uppkomsten av akne.

 

Behandlingsschema:

4-8 behandlingar med 2 veckors mellanrum.

Mesoterapi

Genom ytliga injektioner tillförs små mängder av serum i huden och stimulerar cellförnyelse. Serumet innehåller multivitaliserande näringsprodukter i form av vitamincocktail, hyaluronsyra, antioxidanter och mineraler som återfuktar, förebygger, återställer och korrigerar hudens struktur.

 

Behandlingsschema:

4-8 behandlingar med 2 veckors mellanrum.

bottom of page