top of page

Bristningar

och ärr

Hudbristningar uppstår när huden sträcks ut snabbare än den hinner växa. Bristningarna ser ut som röda, blå eller lila sträck till en början, men med tiden bleknar de till ljusa eller vita streck som ser ut lite som ärr, då även texturen på bristningarna skiljer sig från den övriga huden. De kan även bli smalare när de ”läker” och vissa kan försvinna helt. Det är hudens mellanlager, dermis, som styr hudens elasticitet med hjälp av kollagen och proteinet elastin. När en hudbristning uppstår är det i dermis själva bristningen sker, och det påverkar kollagenet och elastinet. Efter en tid bildas ärrvävnad i bristningen, och det är då den blir vit.

Behandlingsmetoder

Nedan presenteras några av de olika metoder som motverkar bristningar och ärr.

Microneedling

En avancerad behandling med hjälp av små mikronålar som penetrerar huden och hjälper till att öka hudens produktion av kollagen och elastin. Behandlingen orsakar kontrollerad skada i form av små kanaler i huden som ökar hudens förmåga att absorbera serumet och dess ämnen. Microneedling behandlar effektivt ärrvävnad, bristningar, förstorade porer, linjer och rynkor.

 

Behandlingsschema:

4-10 behandlingar med 3 veckors mellanrum.

Plasmage

Plasmage är en elektrisk medicinsk utrustning för icke-invasiv behandling. En liten kortollerad skada sker lokalt vilket gör att ålderstecken, fina linjer, ärr och bristningar börjar repareras. Snabb läkning och återhämtning samt inga risker för ärr eller infektioner. Med Plasmage behandlar man ansiktet samt de flesta kroppsdelar.

 

Behandlingsschema:

1-2 behandlingar med 3-6 månaders mellanrum.

Mesoterapi

Genom ytliga injektioner tillförs små mängder av serum i huden och stimulerar cellförnyelse. Vi använder NCTF Serumet från Filoriga som innehåller multivitaliserande näringsprodukter i form av vitamincocktail, hyaluronsyra, antioxidanter och mineraler som återfuktar, förebygger, återställer och korrigerar hudens struktur samt ojämn hudton. Lämplig för ansikte och kroppsbehandlingar.

 

Behandlingsschema:

8-12 behandlingar med 1 veckas mellanrum.

bottom of page