top of page

Hårborttagning med laser

Primelase HR med 810 nm Diode och 755 nm Alexandrite är en extremt, snabb, stark och effektiv laser teknik för permanent hårborttagning.  

En uteffekt på 4800W som gör behandlingen extra unik att den arbetar med kortare pulser och mer energi vilket är idealiskt för svårbehandlat hår.

Tack vare möjligheten att köra korta och långa pulser kan vi behandla mörkare hudtyper i jämförelse med andra typer av utrustningar som finns på marknaden.

Med hjälp av det dubbla kylsystemet kan vi erbjuda er nästan helt smärtfria behandlingar.

Fördelar

Primelase HR är en nyare teknik och ger bättre effekt än den tidigare metoden IPL. Våra behandlingstider är mycket kortare samtidigt som smärtnivån är mycket lägre. Med 810 nm Diode behandlas mörkare och tjockare hårstrån däremot med 755 nm Alexandrite behandlas ljusare och tunnare hårstrån. För att garantera de bästa resultaten kan både behandlings teknik kombineras.

Att tänka på

 

innan/efter en

 

behandling

Man bör avstå från att sola 3-6 veckor före behandlingen och 3-4 där efter, gäller även spraytan (brun utan sol). Håret skall helst rakas 24 timmar innan behandlingen skall utföras. Under hela behandlingskuren får man inte noppa, vaxa eller använda någon annan hårborttagningsmetod än rakning. Inga hudvårdsprodukter eller deodorant skall användas innan eller direkt efter behandlingen. Aktiviter som höjer kroppenstempratur skall undvikas 12 timmar innan behandlingen och 24 timmar därefter t.ex. varma duschar, bastu, hårdträning m.m

Gör behandlingen

 

ont?

Primelase HR har en ”crystal freeze” kylsystem som är ett exklusivt system där konstant och automatiskt kontrollerar tempraturen vilket gör behandlingen mycket säkrare och nästan smärtfritt. De flesta känner inget, vissa känner att det sticks lite under behandlingen.

Hur många

 

behandlingar

 

krävs?

Hårborttagning med laser kräver flera behandlingar eftersom vi endast kan eliminera hår i växtfas. Det är viktigt och veta att resultaten är individuella vilket gör att antalet behandlingar varierar beroende på vilket område som behandlas, hårets tjocklek och färg samt hudtyp. Men vanligtvis mellan 6-8 behandlingar krävs det för att bli hårfri. Skulle det kräva mer än 8 behandlingar så erbjuder vi 50 % avdrag på ordinariepriset efter den åttonde behandlingen, GÄLLER INTE ARMHÅLOR ELLER HELKROPP.

Evens Klinik kan inte garantera att man blir 100 % hårfri, vi rekommenderar inte att man behandlar delar av kroppen som har tunn behåring, detta pga att det kan väcka sovande hårsäckar till liv och orsaka mer behåring.

Genetiska orsaker eller hormonella förändringar i kroppen som orsakar ökad behåring är något som kan hända och som inte kan kontrolleras av oss innan behandlingar påbörjas. Därför är det väldigt viktigt att informera terapeuten om eventuella hälsoproblem eller annat som är av vikt för denna typ av behandling. 

Vem får ej behandlas med laser?

 • Under 18 år, då patientens hormonella tillstånd är ännu inte stabilt och detta påverkar resultatet
   

 • Gravid, då vissa blir ljuskänsliga efter den 3:e månaden.
   

 • Ammar, då kroppens hormoner är i obalans vilket kan påverka resultatet. 

 • Har genetiska eller hormonella problem som kan påverka resultatet.
   

 • Har tatuering i behandlingsområdet. 
   

 • Har Rosacea, Psoriasis, Eksem eller sår i behandlingsområdet. 
   

 • Äter blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området t.ex. aknemediciner eller Roaccutan.
  Huden brukar vara väldigt torr och känslig därför vill inte förvärra situationen. 

   

 • Gjort kemisk peeling, microneedling på området de senaste två veckorna.
   

 • Äter läkemedel, beredningar eller kemikalier som orsakar fotoallergi, ljuskänslighet, under de senaste veckorna.
   

 • Har blodsmittande sjukdom, blödarsjuka, keloidärrbildning, herpes eller hudcancer.
   

 • Laser skall inte användas på patienter med pacemaker eller andra elektroniska implantat på
  behandlingsområdet t.ex. Akustiska implantat.

   

 • Lider av epilepsi, då exponering för ljuspulsen kan lätt utlösa epilepsi attack.
   

 • Har fotokänsliga sjukdomar såsom porfyrin, polymorft, m.m. för att hög intensitet ljus kan orsaka utbrott av sjukdomen. 
   

 • Fått/tagit steroider för t.ex. astma i föregående 3 månader.

bottom of page