top of page

PIGMENTERING

Dag efter dag exponeras vi för UV strålar, stress, rökning och hormonförändringar. Dessa faktorer påverkar vår hud och kan ge små ytliga skavanker som pigment, försämrad hudtextur och stora porer. I huden finns det något som heter melanocyter, det är de som tillverkar melanin, hudens färg, som i sig ger pigment. När en pigmentfläck uppstår har melanocyterna klumpat ihop sig och ger därför en mörk fläck på huden. Detta kallas hyperpigmentering.

 

VARFÖR FÅR VI PIGMENTERINGAR?

 

Pigmentfläckar kan bero på fler olika saker. Det ena är solskador (lentigo) och dessa kallas även åldersfläckar då solskador oftast framträder mer med åldern. Den andra typen är hormonell pigmentering (melasma) och dessa fläckar framkommer vid hormonella förändringar i kroppen. En tredje variant är postinflammatorisk pigmentering (PHP) som är mörka märken efter exempelvis finnar eller sår. Alla dessa typer av pigmenteringar blir mer tydliga vid solexponering.

Behandlingsmetoder

Nedan presenteras några av de olika metoder som motverkar pigmentering.

Kemisk peeling

Vi använder Filorigas AHA-syror för hudbehandling, hudförbättring, hudföryngring, acne och pigmenteringar. Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för att förbättra hudens struktur, elasticitet och lyster. Vi använder AHA- behandlingar, där en eller flera AHA-syror ingår i den kemiska peelingen. De peelingar vi använder på kliniken är registrerade som medicintekniska produkter, s.k. CE-godkännande.

 

Den bästa peelingen mot pigmenteringen är Brightpeel där den minskar åldersfläckar, ojämn hud, pigmentfläckar samt solskadad hud.

 

Aktiva ingredienser: 50% Peeling med Glukonolakton + Fytinsyra + Citronsyra + Glykolsyra pH:

 

Behandlingsschema:

6-8 behandlingar med 2 veckors mellanrum.

Microneedling

En avancerad behandling med hjälp av små mikronålar som penetrerar huden och hjälper till att öka hudens produktion av kollagen och elastin. Behandlingen orsakar kontrollerad skada i form av små kanaler i huden som ökar hudens förmåga att absorbera serumet och dess ämnen. Microneedling behandlar effektivt pigmentfläckar och solskadad hud.

 

Behandlingsschema:

3-6 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.

Plasmage

Plasmage är en elektrisk medicinsk utrustning för icke-invasiv behandling. En liten kontrollerad skada sker lokalt vilket gör att ålderstecken, fina linjer, pigmentfläckar och ärr börjar repareras. Snabb läkning och återhämtning samt inga risker för ärr eller infektioner. Med Plasmage behandlar man ansiktet samt de flesta kroppsdelar.

 

Behandlingsschema:

1-2 behandlingar med 3-6 månaders mellanrum.

Micro-

 

dermbrasion

En skonsam behandlingsmetod som slipar bort döda hudceller, ytliga skador och förhårdnader genom att öka näringstillförseln i hudceller. Utmärkt behandling för att minska förekomsten av fina linjer, ojämn hudton och reparerar solskador.

 

Behandlingsschema:

4-8 behandlingar med 2-3 veckors mellanrum.

Mesoterapi

Genom ytliga injektioner tillförs små mängder av serum i huden och stimulerar cellförnyelse. Serumet innehåller multivitaliserande näringsprodukter i form av vitamincocktail, hyaluronsyra antioxidanter och mineraler som återfuktar, förebygger, återställer och korrigerar hudens struktur samt ojämn hudton.

 

Vi använder L´estitik blekande booster där den fungerar som ett blekmedel för huden, minskar pigmenteringen och åldersfläckarna. Detta effektiva komplexa serum är tillverkat av askorbinsyra, vitamin C och glutation. Lämplig för ansikte och kroppsbehandlingar.

 

Behandlingsschema:

4 behandlingar med 1 veckas mellanrum.

bottom of page