top of page

Rynkor / 

Finalinjer

Dag efter dag exponeras vi för UV strålar, stress, rökning och hormonförändringar. Dessa faktorer påverkar vår hud och minskar hudens kollagenproduktion vilket kan ge små ytliga skavanker som pigment, försämrad hudtextur och stora porer, rynkor och fina linjer. Huden börjar generellt att åldras vid 30 och då börjar rynkor och fina linjer att träda fram, främst runt ögon och mun. En åldrad hud behöver generellt mer fukt, rynkor och fina linjer uppstår lättare på en hud som är torr och oelastisk. Då är det toppen att leta efter produkter som innehåller glycerin, hyaluronsyra och Tetrapeptide-21. Även ingredienser som niacinamide, retinol, PCA, Q10 och vitamin C är extra bra för mogen hud. Och solskydd! Din huds värsta fiende när det kommer till åldrande är solen. Även rökning, stress och andra yttre påfrestningar gör din hud mindre elastisk och tillåter därmed rynkor att träda fram.

 

VAD ÄR KOLLAGEN?

 

Kollagen är en av kroppens naturliga byggstenar, ett protein i kroppen, och finns i bland annat ben, muskler och hud. Kollagenet fungerar som utfyllnad och ger huden volym och stadga samt fyller ut huden. Runt 35 år, minskar kollagenproduktionen men det är inget som sker över en natt därför det är bra att använda aktiva ingredienser som Tetrapeptide-21, som stimulerar kollagenproduktionen och fyller ut huden inifrån.

Behandlingsmetoder

Nedan presenteras några av de olika metoder som motverkar rynkor/finalinjer.

Kemiskpeeling

Vi använder Filorigas AHA-syror för hudbehandling, hudförbättring, hudföryngring, akne och pigmenteringar. Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för att förbättra hudens struktur, elasticitet och lyster. Vi använder AHA- behandlingar, där en eller flera AHA-syror ingår i den kemiska peelingen. De peelingar vi använder på kliniken är registrerade som medicintekniska produkter, s.k. CE-godkännande.

 

Den bästa peelingen mot fina linjer och rynkor är Timepeel där den minskar fina linjer, slapp hud och ojämn hud. Aktiva ingredienser: 50% Peeling med Glukonolakton + Glykolsyra pH: 1

 

Behandlingsschema:

8-10 behandlingar med 2-3 veckors mellanrum.

Microneedling

En avancerad behandling med hjälp av små mikronålar som penetrerar huden och hjälper till att öka hudens produktion av kollagen och elastin. Behandlingen orsakar kontrollerad skada i form av små kanaler i huden som ökar hudens förmåga att absorbera serumet och dess ämnen. Microneedling behandlar effektivt fina linjer och rynkor.

 

Behandlingsschema:

4-8 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum.

Plasmage

Plasmage är en elektrisk medicinsk utrustning för icke-invasiv behandling. En liten kortollerad skada sker lokalt vilket gör att ålderstecken, fina linjer och ärr börjar repareras. Snabb läkning och återhämtning samt inga risker för ärr eller infektioner. Med Plasmage behandlar man ansiktet samt de flesta kroppsdelar.

 

Behandlingsschema:

1-2 behandlingar med 3-6 månaders mellanrum.

Microdermabrasion

En skonsam behandlingsmetod som slipar bort döda hudceller, ytliga skador och
förhårdnader genom att öka näringstillförseln i hudceller. Utmärkt behandling för att minska
förekomsten av fina linjer, rynkor, ojämn hudton, reparerar solskador samt djuprengöring av
porer.

 

Behandlingsschema:

8-10 behandlingar med 2-3 veckors mellanrum.

Mesoterapi

Genom ytliga injektioner tillförs små mängder av serum i huden och stimulerar cellförnyelse. Serumet innehåller multivitaliserande näringsprodukter i form av vitamincocktail, hyaluronsyra, antioxidanter och mineraler som återfuktar, förebygger, återställer och korrigerar hudens struktur.

 

Behandlingsschema:

6-8 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum.

Fillers/Botox

Fillers används för att förbättra ansiktskonturen, volymsfördelning och behandlar rynkor genom injektioner av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen och den medverkar till att ge huden fukt och volym. Med fillers kan man exempelvis forma och fylla läppar, kinder, käklinjer, haka, rekonstruera näsans profil och minska påsar under ögonen.

 

Botox kan användas för att behandla rynkor i ansiktet som orsakas av ansiktets mimiska muskler, t.ex. mellan ögonbrynen, i pannan, runt ögon och mun. Man kan även öppna upp blicken och göra ett litet ögonbrynslyft. Muskelavslappning kan också användas för behandling av näsrynkor, neddragna sura mungipor, rynkor runt munnen.

bottom of page